Формування політичної культури в контексті розвитку громадянського суспільства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2009

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Політологічні записки: Збірник наукових праць.-Вип. 1. - Луганськ: вид-во СНУ ім. В. Даля, 2009. - 256 с.

Анотація

Визначено проблеми становлення громадянської політичної культури в Україні. Запропоновано шляхи формування демократичної політичної культури.

Опис

Ключові слова

політична культура, громадянське суспільство, громадянська культура, громадські організації, демократія, політична система суспільства.

Бібліографічний опис

громадянське суспільство не лише розвивалося та інституиіоналізу велося, а й покращувало свої позиції, про що йдеться в рейтингах незалежних міжнародних організацій. Наприклад, за оцінкою авторитетного рейтингу міжнародної незалежної організації -чРгеесіот Ноизе» Україна гриватий час за рівнем реалізації політичних прав і громадянських свобод отримувала оцінку лише «частково вільної;? країни. Але за останні п'ять років її рейтинг піднявся та утримується на рівні оцінки «вільної» країни. Важливо, що такі позитивні зміни підтверджуються і нашими громадянами, Понад 65 відсотків опитаних вважають, що сьогодні вони можуть вільно висловлювати свої політичні погляди. А ще п'ять років тому кількість опитаних щодо ціп позиції становила близько 55 відсотків [і |.