Корпоративне право

Анотація

У посібнику на основі аналізу положень Цивільного та Господарського кодексів, законів України “Про господарські товариства”, “Про акціонерні товариства”, “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю”, інших актів корпоративного законодавства України з урахуванням матеріалів судової практики, наукових досліджень, вітчизняного та зарубіжного досвіду висвітлюються загальні питання корпоративного права; особливості правового статусу окремих видів господарських товариств; правовий режим їхнього майна; корпоративні права та обов’язки їхніх учасників; правовий статус органів управління товариств; питання щодо здійснення розпорядження та захисту корпоративних прав. Посібник може бути використаний як базовий навчальний посібник для студентів юридичних та економічних вишів, що вивчають дисципліну «Корпоративне право», а також стане в пригоді керівникам підприємств, юристам-практикам у сфері господарської діяльності та корпоративного управління.

Опис

Ключові слова

корпоративне право, господарські товариства, корпоративне управління, значні правочини, корпоративні права, корпоративні обов'язки

Бібліографічний опис

Корпоративне право: навчальний посібник / О.В. Пушкіна, С.В. Несинова, Т.М. Лежнєва, І.Б. Пробко, Т.А. Тодорошко; за заг. ред. С.В. Несинової. – Дніпро: Університет імені Альфреда Нобеля, 2018. – 276 с.