Вплив держави на інституціональні чинники трансформації заощаджень в інвестиції

Ескіз недоступний

Дата

2017

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

Зазвичай при дослідженні державного регулювання економічних процесів виділяють фіскальні та монетарні методи. Однак, на наш погляд, не можна залишати в стороні інституційно-мотиваційні фактори як формування заощаджень, так і їх перетворення на інвестиції. Їх врахування допоможе розібратися, чому у різних країнах або у різний час одні й ті ж економічні інструменти дають різний результат. Слід зазначити, що на відміну від, наприклад, фіскальних методів, інституційні чинники діють виключно опосередковано. Тому, з одного боку, не є можливим абсолютно точно передбачити результати впливу на них, а з іншого – інституційні чинники є факторами тривалої дії. Таким чином, об‟єктом державного регулювання процессу трансформації заощаджень в інвестиції повинні бути не тільки фіскальні та монетарні чинники, але й інституційні. Саме від їх стану буде залежати ефективність всієї системи впливу держави на економіку.

Опис

Ключові слова

інституційні чинники, заощадження, інвестиції, інституційно-мотиваційні фактори, право, довіра, державне регулювання, цінності

Бібліографічний опис

Задоя О.А. Вплив держави на інституціональні чинники трансформації заощаджень в інвестиції / О.А. Задоя // Матеріали ХХІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів і молодих вчених [«Євроінтеграційний вибір України та проблеми макроекономіки»], (Дніпро, 22 березня 2017 р.) – Університет імені Альфреда Нобеля, 2017. – С. 35-37.