ЗМІ як актор впливу на формування міжнародної політики

Ескіз недоступний

Дата

2019

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Соціально-політичні проблеми сучасності: IV Всеукраїнська наукова конференція студентів і молодих вчених: тези доповідей, Дніпро, 28 березня 2019 р. – Дніпро: Університет імені Альфреда Нобеля, 2019. – 124 с. (С.50-53).

Анотація

Еволюція як засобів масової інформації, так й інформаційної політики в Україні, свідчить про підвищення рівня інтегрованості держави у міжнародну інформаційну сферу. Таким чином, Україна змогла глобалізуватися, адаптуватися до нових умов та стати частиною «глобальної мережі» медіа-спільноти. Проблемними аспектами залишаються залучення до інформаційних процесів широких верств населення, консолідування на ґрунті важливості й необхідності здійснення переходу до інформаційного суспільства як неодмінної запоруки політичної модернізації, рівень довіри до засобів масової інформації, комерціоналізованість мас-медіа.

Опис

Ключові слова

Засоби масової інформації, міжнародна політика, політичний процес, політична свідомість, імідж держави, світова громадська думка.

Бібліографічний опис

Серед функцій, що виконують ЗМІ на сучасному етапі міжнародних відносин, необхідно відзначити такі: вплив на формування світової громадської думки, формування порядку денного публічних обговорень глобальних проблем та представлення інтересів релевантних політичних гравців. Однією з найважливіших функцій національних ЗМІ на міжнародній арені є формування позитивного іміджу держави.