ПАКЕТ ЗАВДАНЬ ДО КОМПЛЕКСНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ з дисципліни „ Практика. Вступ до спеціальності” за спеціальністю 052«Політологія»

Ескіз недоступний

Дата

2017

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ПАКЕТ ЗАВДАНЬ ДО КОМПЛЕКСНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ з дисципліни „ Практика. Вступ до спеціальності” за спеціальністю 052«Політологія»

Анотація

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ на завдання для комплексної контрольної роботи з навчальної дисципліни «Практика. Вступ до спеціальності» Завдання для комплексної контрольної роботи складаються з трьох частин: 1. Чотири тестових завдання з чотирма варіантами відповідей (охоплюють приблизно 80% програмного матеріалу. Оцінюються в 20 балів, по 5 балів кожен тест. 2. Три питання, які потребують самостійного формулювання вірної відповіді. Оцінюється в 45 балів за повну відповідь, по 15 балів за кожне питання. Якщо у відповіді невірне або не повне трактування, оцінка знижується. 3. Одне теоретичне питання потребує розгорнутої відповіді. Оцінюється в 35 балів за повну відповідь. Якщо у відповіді невірне або не повне трактування, оцінка знижується. При визначенні оцінки в межах меншої кількості балів застосовується загальноприйнята методика оцінювання, а саме: за помилку в обґрунтуванні або висновках оцінка знижується на 5 балів за кожен пункт невірної відповіді. Сума балів набрана студентом трансформується в оцінку за шкалою ЄКТС та національною шкалою:

Опис

Ключові слова

Вступ до спеціальності, комплексна контрольна робота, політологія, тестові завдання, основний зміст праці. категлрії політології.

Бібліографічний опис

І. Тестові завдання. 1. Великий внесок у розвиток античної політичної думки зробили: а) Сократ б) Аристотель в) Цицерон г) Макіавеллі 2. Вперше системний метод для вивчення суспільства, політичної сфери застосував: : а) Н. Макіавеллі б) Л. Гумільов в) В. Парето г) Т. Парсонс 3. Визначте основні складові елементи держави: а) Територія б) Населення в) Світовий океан г) Незалежна (суверенна) політична влада 4. Методами наукового пізнання є: а) Філософські методи б) Загальнонаукові методи в) Методи міждисциплінарного дослідження г) Методи спеціальних наук ІІ. Дайте визначення категорій політології 1. Політика 2. Політична влада 3. Політична система ІІІ. Основний зміст праці Н. Макіавеллі «Державець».