АНАЛІЗ МЕТОДІВ ОЦІНЮВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО КЛІМАТУ В УКРАЇНІ В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ХАОТИЧНО СТРУКТУРОВАНОЇ ЕКОНОМІКИ

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013-01-10

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ВД "Інжек" Науковий журнал "Бізнес інформ"

Анотація

Визначено інвестиційний клімат країни та методичні підходи до його оцінювання. Проведений критичний аналіз інвестиційного клімату в Україні в умовах сучасної хаотично структурованої економіки, обґрунтовано пріоритети інвестиційної політики України щодо активізації іноземних інвестицій та підвищення їх ефективності. У статті досліджено стан інвестиційного клімату України та його особливості на сучасному етапі розвитку. Автором виявлено основні причини погіршення інвестиційного середовища та запропоновано шляхи поліпшення його. Проаналізовано позиції України у міжнародному інвестуванні та її міжнародний рейтинг.

Опис

Ключові слова

інвестиційний клімат, інвестиційна привабливість, іноземні інвестиції, інвестиційний ризик, оцінка інвестиційного клімату

Бібліографічний опис

Однією з основоположних проблем світової економіки є проблема недостатності інвестиційних ресурсів та боротьби за їхнє ефективне використання. Оскільки інвестиції є завжди орієнтованими на майбутнє і тому пов’язані зі значною невизначеністю економічної ситуації та поведінки людей, то це призводить до виникнення високого рівня ймовірності невиконання інвестиційних планів з об’єктивних чи суб’єктивних причин. Вкладання коштів у будь - який інвестиційний проект завжди пов’язано з ризиком, оскільки доходи чи збитки від проекту є величинами випадковими, тобто невідомими на момент прийняття рішення про інвестування. Тому однією з вагомих причин, яка стримує збільшення зовнішніх джерел фінансування для здійснення інвестиційних проектів в умовах перехідної економіки, є високі ризики вкладання інвестиційних ресурсів, що можуть призвести до недоотримання запланованого прибутку чи втрати вкладених коштів.