Аксіологічна криза у комплексі факторів розвитку політичної системи

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016-01

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Грані

Анотація

Статтю присвячено аксіологічній кризі як одному з чинників розвитку політичної системи суспільства. Виокремлено міжгенераційні та культурно-цивілізаційні аксіологічні кризи. Показано, що протиріччя між цінностями виживання та самореалізації часто призводять до політичної кризи. Доведено, що Арабська весна являла собою наслідок глибокої міжгенераційної кризи. Підкреслюються небезпечні наслідки культурно-цивілізаційної кризи в умовах глобалізації. Досліджено причинно-наслідкові зв’язки між нелегальною міграцією, екстремізмом та аксіологічними кризами. Особливу увагу приділено трансформаційному потенціалу вищої освіти в умовах аксіологічної кризи. Наголошено на необхідності реформування системи вищої школи в Україні з метою недопущення розвитку деструктивних кризових процесів в аксіологічній сфері. Проаналізовано світовий досвід розв’язання такого роду проблем і перспективи його ефективного застосування на українських теренах.

Опис

Ключник Р. М. Аксіологічна криза у комплексі факторів розвитку політичної системи / Р. М. Ключник // Грані. - 2016. - № 1. - С. 35-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Grani_2016_1_8

Ключові слова

політична криза, аксіологічна криза, політичні цінності, міжгенераційна криза, культурно-цивілізаційна криза, вища освіта, європейська інтеграція.

Бібліографічний опис