Аналіз стійкості пенсійної системи.

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

Фінансовий стан української пенсійної системи та проблеми її реформування відіграють важливу роль у визначенні загального рівня життя в країні. Інституційні недоліки у фінансовому управлінні державною пенсійною системою призвели до незбалансованого бюджету Пенсійного фонду України та низького рівня життя пенсіонерів. Для визначення потенціалу створення ефективної системи пенсійного страхування необхідно вивчити сучасні аспекти фінансового забезпечення пенсійної системи України. З огляду на це, було проведено дослідження фінансової стійкості державної пенсійної системи України та визначено детермінанти її стабільного функціонування, що дозволяє впливати на процес ефективного формування та використання пенсійних ресурсів та визначити стратегічні напрями реформування пенсійної системи.

Опис

Стаття присвячена аналізу стійкості пенсійної системи України. Автор ставить завдання побудувати модель пенсійної системи, застосувати дані пенсійної системи України та спрогнозувати ситуацію, в якій буде пенсійна система за 50 років. У результаті аналізу виявлено, що пенсійна система зараз є дуже нестійкою, але за 30 років стан пенсійної системи почне покращуватися. Особлива увага приділяється визначенню основних проблем та усіх необхідних кроків для подальшого реформування пенсійної системи.

Ключові слова

пенсійна система, солідарна система, умовно визначений внесок, накопичувальна система, коефіцієнт ліквідності, коефіцієнт заміщення, ануїтет, пенсійний баланс.

Бібліографічний опис