Застосування рольового підходу та хмарних технологій до вирішення актуальних завдань сучасного наукового менеджменту.

Вантажиться...
Ескіз

Файли

Дата

2018

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

Одна з проблем сучасного менеджменту в глобалізованому економічному просторі, що зазвичай виникають під час реалізації зусиль, спрямованих на стратегічний розвиток організації, є опір змінам, адже впровадження будь-яких стратегічних кроків призводить до радикальних перетворень, що можуть торкатися навіть підходів до ведення бізнесу [1]. Опір змінам є надпотужним фактором, що стримує розвиток організацій, тобто виникає парадоксальна ситуація, коли зусилля, які викликані саме необхідністю розвитку організації, у кінцевому рахунку спроможні спричинити гальмування такого розвитку. Значна кількість дослідників вбачають сильну корпоративну культуру одним з факторів, що може допомогти у вирішенні цього парадоксу [2–4]. Дійсно, якщо організація має сильну корпоративну культуру, спрямовану на інновації та розвиток, наприклад, культуру, що можна класифікувати, як адхократію, за Камероном та Куїном [5], то теоретично вона спроможна знаходити протидію силам інерції, які спричинюють опір змінам. Необхідно лише знайти достатньо потужний канал впливу, завдяки якому сильна організаційна культура компанії буде допомагати подолати інерцію.

Опис

Розглянуто можливість використання внутрішньої функції місії організації з потужною корпоративною культурою як засіб протидії інерції у відношенні до змін, що зазвичай виникає при впровадженні заходів, пов’язаних зі стратегією розвитку організації. Сформульований тезис аналізується за допомогою рольового підходу із залученням хмарних технологій пошуку даних за заданими ключовими словами. Отримано аналітичні співвідношення для визначення вірогідності виникнення нових суджень у межах рольового підходу та побудовано хмари тегів для внутрішніх функцій корпоративної культури для декількох розповсюджених інтернет-джерел, що присвячені цьому питанню, на основі яких оцінено вірогідність впровадження концепції використання потужної корпоративної культури як практичний інструмент для гармонізації стратегічного розвитку організації.

Ключові слова

корпоративна культура, місія організації, стратегічний розвиток організації, опір змінам, рольовий підхід, хмарні технології.

Бібліографічний опис