Розвиток соціально відповідального інвестування у світі.

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

Соціально відповідальне інвестування є зараз трендом, що домінує на розвинених світових ринках. З метою висвітлення основних характеристик розвитку процесу соціально відповідального інвестування у світі проведено історичне сканування основних етапів розвитку SRI, здій-- снено аналіз сучасного стану та загальних тенденцій розвитку ринку соціально відповідальних інвестицій за їх динамікою, стратегіями, що використовуються, за структурою учасників ринку та активів.

Опис

Протягом останніх двадцяти років ринок соціально відповідальних інвестицій (SRI) зростає та стрімко розвивається. Тренд інвестування у соціально-відповідальний спосіб поширюється на різні регіональні ринки. Близько 23 млрд дол. активів у світі є зараз під управлінням професійних менеджерів, які використовують відповідальні стратегії, у період 2014–2016 рр. приріст склав близько 25% [1]. Майже кожен п’ятий долар, що перебуває у професійному управлінні, інвестований з урахуванням ESG –критеріїв, що і свідчить про статус цих інвестицій як SRI.

Ключові слова

соціально відповідальні інвестиції, сталі інвестиції, SRI, ESG-критерії, стратегії відповідального інвестування, інституційні та роздрібні інвестори.

Бібліографічний опис