Використання фреймової технології у процесі формування дослідницької компетентності у майбутніх докторів філософії в умовах аспірантури.

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

У статті висвітлено питання модернізації навчального процесу у виші; розглянуто технологію фреймового навчання; акцентовано на можливостях фреймового навчання у вирішенні проблеми інтенсифікації освітнього процесу в умовах аспірантури під час формування дослідницької компетентності; подано теоретико-методологічне обґрунтування цієї технології та практично реалізований шлях розв’язання проблеми формування дослідницької компетентності на основі застосування фреймової технології.

Опис

Нові реалії соціально-економічної ситуації в країні та реформування освітньої системи постійно супроводжуються розробкою, впровадженням та використанням інноваційних технологій. Формування основних вимог до процесу сучасної професійної підготовки фахівців базується на підвищенні рівня їх компетентності, формуванні здібностей до ефективного застосування знань на основі переробки та трансформації відповідно до умов, що існують у сучасному соціальному просторі. Логіко-змістові освітні акценти поступово зміщуються від розуміння вишу як освітнього середовища, що символізує пандисциплінарний культурний ідеал, до визнання необхідності забезпечення високоякісної освіти на базі формування інструментальних компетенцій здобувачів вищої освіти. Ефективним інструментом у процесі реалізації заявлених вище фактів, на наш погляд, є фреймова технологія.

Ключові слова

аспірантура, майбутні доктори філософії, дослідницька компетентність, фрейм, фреймова технологія.

Бібліографічний опис