Контроль впровадження стратегії сталого розвитку на промисловому підприємстві.

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

Обґрунтовано необхідність дотримання промисловими підприємствами в сучасних умовах принципів сталого розвитку. Запропоновано ключові показники контролю ефективності впровадження системи управління сталим розвитком промислового підприємства, моніторинг яких необхідно здійснювати за періодами один, три та десять – дванадцять років. Проведено групування металургійних підприємств за внутрішніми факторами діяльності, які обумовлюють розвиток та зміни в діяльності підприємств, що дозволяє виявити закономірності й тенденції розвитку господарюючих суб’єктів у межах певної групи. Запропоновано запровадження комплексу заходів у межах програми сталого економічного розвитку промислового підприємства, а саме: формування інформаційно-аналітичних показників, розрахунок індексів стійкості, формування шкали оцінювання, розрахунок групових показників стійкості. Усе це сприятиме зростанню конкурентоспроможності вітчизняних підприємств на світовому ринку.

Опис

Сучасний етап розвитку України характеризується суттєвим розширенням світогосподарських зв’язків та виробничих відносин, зміною масштабів та поглибленням діяльності господарюючих суб’єктів, що потребує формування нових наукових підходів та економічних механізмів забезпечення сталого економічного розвитку національного господарства. Глобалізаційні, конвергенційні та інтеграційні процеси суттєво впливають на діяльність промислових підприємств. Для зниження їх впливу необхідна розробка дійових стратегічних програм. Їх запровадження надає можливості посилити свої позиції в конкурентній боротьбі за ринки збуту

Ключові слова

сталий розвиток, металургійні підприємства, групування, складові сталого економічного розвитку, карта стратегічних груп.

Бібліографічний опис