Організація особистісно орієнтованого контакту майбутніх менеджерів з передовими практиками засобами дистанційної підтримки: досвід упровадження

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

У статті досліджено форми та зміст забезпечення майбутніх менеджерів організацій тривалим особистісно орієнтованим контактом з передовими практиками за допомогою засобів дистанційної підтримки. Сформовано авторський погляд на організацію особистісно орієнтованого контакту майбутніх менеджерів з передовим досвідом засобами дистанційної підтримки та подано авторський досвід із зазначеного питання.

Опис

В умовах євроінтеграційних процесів України, коли ефективність діяльності організацій, а отже, і сталий розвиток країни, безпосередньо залежить від стратегічного й оперативного управління, а саме від компетентності менеджменту організації, проблема професійної підготовки майбутніх менеджерів організацій набуває особливо важливого значення. Поступово актуалізуються завдання щодо підготовки нового покоління менеджерів найвищого освітньо-кваліфікаційного рівня, здатних реалізовувати професійні функції на засадах міжнародних стандартів діяльності для професії менеджера. У таких умовах на пильну увагу заслуговує вивчення передового досвіду та розбудова з цією метою системи перманентної дистанційної підтримки майбутніх менеджерів в опануванні зазначеними передовими практиками.

Ключові слова

майбутні менеджери, передовий досвід, засоби дистанційної підтримки, особистісно орієнтований контакт.

Бібліографічний опис