Економічна динаміка в нових геостратегічних реаліях:

Анотація

Монографію присвячено дослідженню особливостей функціонування та виявленню нових тенденцій розвитку світової та регіональної економіки у геостратегічних реаліях, які динамічно змінюються. Особливу увагу приділено аналізу таких гравців світової економіки, як Китай та ЄС. Окремий розділ присвячено економіці Казахстану. Спеціальному аналізу піддавалися порівняно нові явища світового розвитку – соціально відповідальні інвестиції та циркулятивна економіка. Монографію адресовано вченим-економістам, аспірантам та студентам економічних спеціальностей, а також усім тим, хто цікавиться проблемами сучасної економіки як на національному, так і на світовому рівні.

Опис

Ключові слова

поліцентрична світова система, соціально-економічні моделі країн, міжнародний імідж країни, соціально відповідальне інвестування, державні програми розвитку, міжнародна інвестиційна діяльність, транснаціональні підприємства

Бібліографічний опис

Економічна динаміка в нових геостратегічних реаліях: монографія [Електронне видання] / за ред. доктора економічних наук, професора А.О. Задої. – Дніпро: Університет імені Альфреда Нобеля, 2020. – 235 с.