Функціональна структура заощаджень домогосподарств

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Львівський торговельно-економічний університет

Анотація

Метою статті є аналіз мотивації різних напрямів використання заощаджень домогосподарств та оцінка сучасного стану їх функціональної структури. Для досягнення поставленої мети використано структурно-функціональний метод. Виділені мотиви та розраховані обсяги приросту нефінансових та фінансових активів домогосподарств. Особлива увага приділена заощадженням у вигляді готівкових резервів. Виявлені тенденції у динаміці окремих структурних елементів заощаджень та їх структурі в цілому. З’ясовано, що на відміну від розвинених країн в Україні заощадження домогосподарств не стали важливим джерелом інвестицій. Причини цього слід шикати, перш за все, у відносному зниженні доходів населення та зростанні цін, що збільшило споживацькі витрати домогосподарств. Подальші дослідження повинні бути спрямовані на розробку державної програми оптимізації структури заощаджень домогосподарств.

Опис

Ключові слова

заощадження домогосподарств, приріст фінансових та нефінансових активів, готівкові заощадження, структурно-функціональний аналіз

Бібліографічний опис

Задоя О.А. Функціональна структура заощаджень домогосподарств / О.А. Задоя // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Зібрник наукових праць. Економічні науки. Випуск 52. – 2017. – С.149-155.