Вечірня форма навчання

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Документ
    Рoзрoбкa бізнec-плaну фінaнcoвoгo oздoрoвлeння підприємcтвa нa приклaді ТМ “Злaгoдa”
    (Університет імені Альфреда Нобеля, 2022) Шульга, Поліна Русланівна
    Дocліджeння приcвячeнa рoзрoбці бізнec - плaну фінaнcoвoгo oздoрoвлeння підприємcтвa. У мaтeріaлі рoзглянутo гoлoвні acпeкти пo cтвoрeнню бізнec ідeї і її рeaлізaції. З викoриcтaнням нaукoвих acпeктів, фінaнcoвoї грaмoтнocті викoнaний aнaліз пo рoзрoбці бізнec-плaну. Aвтoрoм вивчeнa мaркeтингoвa cтрaтeгія і визнaчeння вeктoрів рoзвитку підприємcтвa. Нa підcтaві вивчeних дaних був cтвoрeний бізнec-плaн, прoaнaлізoвaнo підприємcтвo. Зa рeзультaтaми дocліджeння зaпрoпoнoвaні мeтoди для зaбeзпeчeння нeoбхіднoгo прирocту влacнoгo кaпітaлу підприємcтвa нa ocнoві aнaлізу бізнec-плaну, щo є цілecпрямoвaнoю пocлідoвнoю кoнцeпцією. У cтaтті прoaнaлізoвaнo критeрії вибoру cтрaтeгії фінaнcoвoгo oздoрoвлeння нa кoжнoму eтaпі aнтикризoвoгo упрaвління прoмиcлoвими підприємcтвaми. У дocліджeнні врaхoвaнo ті eтaпи фінaнcoвoгo oздoрoвлeння прoмиcлoвoгo підприємcтвa, які мaють бeзпoceрeдній вплив нa дocягнeння cтрaтeгічних цілeй тa фінaнcoву cтійкіcть підприємcтвa. Під час вирішення функціональних завдань моделювання, прогнозування та сценарного планування рекомендується поетапно вводити форму бізнес-плану та плану реабілітації.
  • Документ
    Удосконалення системи управління капіталом підприємства в сучасних умовах
    (Університет імені Альфреда Нобеля, 2022) Філь, Олександра Володимирівна
    Метою даної роботи було формування основ системи управління капіталом підприємства в сучасних умовах. Ми розглянули теоретичні і практичні аспекти формування ефективної системи управління капіталом підприємства, після чого змогли на базисі отриманих теоретичних засад провести аналіз результатів фінансової діяльності КБ «Південне» за період 2019-2021 рр. Цифри, отримані в результаті аналізу фінансової звітності діяльності КБ «Південне» дозволили нам зробити розрахунки ризиків банкрутства. Не зважаючи на те, що підприємство має позитивні результати діяльності і банкрутство не загрожує, ми надали рекомендації по оптимізації управління капіталом підприємства, адже помітили «вікно» для скорочення адміністративних витрат. Відповідно, скорочення адміністративних витрат напряму впливає на кінцеве грошове значення прибутку підприємства.
  • Документ
    Фінансово-економічні результати діяльності підприємства і напрямки їх поліпшення
    (Університет імені Альфреда Нобеля, 2022) Контратьєва, Катерина Петрівна
    Для розкриття обраної теми дослідження у першому розділі було розглянуто теоретико-методичні аспекти оцінки фінансово-економічних результатів гоподарської діяльності, дохід підприємства, його сутність та склад фінансових результатів, механізм формування і використання прибутку підприємства та вплив фінансово-економічних результатів на фінансові ресурси підприємства. На прикладі господарської діяльності підприємства ТзОВ «КНИГА ТОРГ СЕРВІС - УКРАЇНА» було досліджено фінансово-економічна характеристика підприємства, проведено аналіз та оцінка фінансово-економічної діяльності та аналіз стану фінансових ресурсів на підприємстві. За підсумками проведеного дослідження у третьому розділі роботи були впровадженні шляхи удосконалення фінансово-економічних результатів господарської діяльності.
  • Документ
    Ринкова гнучкість як основа розвитку підприємства (на прикладі ТОВ ТД «БАРСКІ»
    (Університет імені Альфреда Нобеля, 2022) Жарова, Оксана Миколаївна
    В ринковій економіці підприємствам доводиться функціонувати в умовах гострої конкуренції, невизначеності, мінливості зовнішнього середовища, ускладнення господарських зав’язків між суб’єктами підприємництва. У таких обставинах актуальним є вивчення проблеми ринкової економічної гнучкості підприємства. При забезпеченні належного рівня економічної гнучкості підприємства господарюючий суб’єкт найбільш ефективно використовує наявні ресурси. На сучасному етапі економічного розвитку економічна гнучкість підприємства виступає основою довгострокового існування підприємств, формування їх конкурентних переваг як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Дипломну роботу присвячено дослідженню загроз і умов забезпечення економічній гнучкості підприємства, аналізу сучасних підходів до управління та рівнів економічної гнучкості підприємства. Розкрита сутність підприємницької діяльності. Розглянуті основні проблеми та перспективи розвитку підприємництва в Україні. На прикладі ТОВ ТД «БАРСКІ» досліджено основні аспекти впливу на процеси прийняття стратегічних та управлінських рішень. Визначено можливі напрями розвитку підприємства що до посилення ринкової гнучкості підприємства.
  • Документ
    Вдосконалeння мeханізмів формування асортименту торгового підприємства на прикладі дистриб'юторської компанії ТОВ "КТ УКРАЇНА"
    (Університет імені Альфреда Нобеля, 2022) Довбань, Діана Андріївна
    У кваліфікаційній роботі проведено дослідження теоретичних та методичних аспектів формування асортименту на торговому підприємстві. Досліджено економічний зміст асортименту та асортиментної політики та їх роль у функціонуванні господарюючих суб'єктів як ключових факторів конкурентоспроможності підприємства та обґрунтовано їх вплив на товарну стратегію підприємства. Наведено класифікацію асортименту товарів та факторів, що підлягають обліку у процесі обґрунтування асортиментної політики. Розглянуто відомі методи аналізу та оптимізації асортиментної політики підприємства. Виділено ряд загальних та приватних принципів, якими слід керуватися в процесі формування асортиментної матриці підприємства. Проведено аналіз та оцінку асортиментної політики підприємства ТОВ «КТ УКРАЇНА». Обчислено показники економічної ефективності та рентабельності підприємства. Виявлено проблеми та перспективи розвитку асортиментного портфелю торгового підприємства. Надано обґрунтування щодо вдосконалення методів та факторів асортиментної політики підприємства. Розроблено заходи щодо покращення реалізації асортиментної політики. Обґрунтовано потреби у фінансових ресурсах та джерела їх залучення, представлено основні техніко-економічні показники для реалізації заходів вдосконалення асортиментної політики на підприємстві.
  • Документ
    Підвищення рівня залученості персоналу в процесах статистичного виробництва (на прикладі Головного управління статистики у Дніпропетровській області)
    (Університет імені Альфреда Нобеля, 2022) Кондакова, Ліана Миколаївна
    У роботі розглянуто теоретичні і практичні аспекти підвищення рівня залученості персоналу Головного управління статистики у Дніпропетровській області, досліджено інструменти процесу залучення та проведено аналіз результатів опитування щодо поточного процесу залучення персоналу в процесах статистичного виробництва. Проведено дослідження показників залученості та задоволеності персоналу за результатами опитування працівників Державної служби статистики України, в результаті чого виявлено заходи, які необхідно вжити для трансформації вимушеної та нормативної лояльності працівників до органу, в якому вони працюють, у дійсно емоційний зв’язок із ним, що у свою чергу призведе й до загальної залученості персоналу, усунення зазначених негативних факторів та створення ефективної мотиваційної системи для працівників. Це дозволило розробити заходи з підвищення рівня залученості персоналу, обґрунтувати доцільність та оцінити їх ефективність для використання на практиці вітчизняними органами державної статистики та іншими організаціями державної служби.