Фінанси підприємств: практикум. Том 2. Фінансова діяльність підприємств: навчальний посібник

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

Навчальний посібник «Фінанси підприємств: практикум» спрямовано на фундаментальну підготовку майбутніх фінансистів у сфері функціонування реального сектора економіки через формування практичних навичок щодо фінансових відносин, фінансових ресурсів, потреб, криз, організації фінансової діяльності підприємств. Навчальний посібник побудовано відповідно до авторської спеціальної програми навчальної дисципліни «Фінанси підприємств», яка розроблена кафедрою фінансів та банківської справи Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля для напряму підготовки «Фінанси і кредит» ОКР «Бакалавр» з використанням останніх досягнень міжнародної фінансової науки і практичного досвіду провідних зарубіжних і віт-чизняних компаній. У навчальному посібнику подаються 27 практичних занять, кожне з яких містить питання для обговорення, тести, практичні завдання та приклади їх розв’язання, питання для самоконтролю та завдання для самостійного виконання.

Опис

У томі 2 «Основи фінансів підприємств» розглянуто такі питання: поточні фінансові потреби підприємств; оцінка виробничих запасів; оцінка дебіторської заборгованості; основи кредитування підприємств; оцінка кредитоспроможності підприємств; оподаткування підприємств; фінансова криза на підприємствах; фінансова санація підприємств; фінансово-правові аспекти фінансової санації та банкрутства підприємств. Використання в навчальному процесі навчального посібника «Фінанси підприємств: практикум» буде сприяти опануванню та ефективному застосуванню набутих знань та вмінь, формуванню професійних компетенцій у сфері приватних фінансів відповідно до сучасних вимог бізнес-середовища.

Ключові слова

поточні фінансові потреби, виробничі запаси, дебіторська заборгованість, кредитування, оподаткування, фінансова криза, санація

Бібліографічний опис