Курило Каріна Русланівна2024-06-262024-06-262024https://ir.duan.edu.ua/handle/123456789/4659Об’єкт дослідження: система мотивації персоналу в готельно-ресторанному бізнесі. Предмет дослідження: методи та інструменти мотивації персоналу, їх ефективність та застосування у готельно-ресторанному бізнесі. Мета роботи: полягає в аналізі аспектів питання мотивації персоналу в готельно-ресторанному бізнесі. Одержані висновки та їх новизна: виявлено, що більшість готельно-ресторанних підприємств використовують матеріальну мотивацію, але рідко використовують моральну мотивацію. Запровадження нових мотиваційних програм потребує ретельного дослідження, можливим є комплекс запозичених складових з зарубіжних мотиваційних програм, але вони потребують адаптації до українського суспільства, менталітету, економічної та політичної ситуації в країні. Обґрунтовано поняття та суть мотивації, демотивацію, її етапи, їх вплив на роботу персоналу. Представлені висновки дослідження даного питання дозволили поглибити уявлення про сутність мотивації персоналу в готельно-ресторанному бізнесі в цілому та сформувати рекомендації для практичного застосування в управлінні персоналом на прикладі ТЗОВ «Готель»Львів».мотиваціяперсоналмотиваційні теоріїпотребиготельно-ресторанний бізнесМотивація персоналу в готельно-ресторанному бізнесі