Górka, M.Ślusarczyk, B.Krochmal-Marczak, B.2020-03-092020-03-09201910.32342/2074-5362-2019-2-27-4http://ir.duan.edu.ua/handle/123456789/2240У статті проаналізовано системи управління якістю та стандарти, що застосовуються компаніями харчової промисловості. Описано обов’язкові системи: Good � giene Practices (GHP), Good Manufacturing Practices (GMP) та системи аналізу небезпек та критичної точки контролю (HACCP), а також ті, які є добровільними для виробників: ISO 22000, ISO 9001, BRC, �FS. Їх реалізація важлива для забезпечення якості та безпечності харчових продуктів для споживачів. Крім того, сертифікація також є одним з важливих факторів підвищення конкурентоспроможності компаній.otherякість, система менеджменту, стандарти, безпека харчових продуктівQuality management and food safety management systems in the polish food industry