Демченко Федір Геннадійович2025-02-122025-02-122025https://ir.duan.edu.ua/handle/123456789/5247Кваліфікаційна робота присвячена актуальній проблемі забезпечення конкурентоспроможності підприємств у сучасних умовах високої конкуренції, економічної нестабільності та воєнного стану в Україні. На прикладі мережі піцерій «IQ PIZZA» проведено комплексний аналіз внутрішнього та зовнішнього середовища, визначено ключові конкурентні переваги, а також розроблено заходи, спрямовані на їх посилення. Розглянуто теоретичні аспекти конкурентоспроможності та конкурентних переваг, включаючи їх види та методи оцінки. Здійснено аналіз господарської діяльності «IQ PIZZA», досліджено мікро- та макросередовище підприємства, проведено SWOT-аналіз і оцінку конкурентоспроможності, що дозволило виявити основні напрямки для вдосконалення. Запропоновано маркетингові заходи, які дозволили суттєво підвищити рівень конкурентоспроможності мережі.Конкурентоспроможністьконкурентні перевагиринок піципрограма лояльностімаркетингові заходигастрономічна індустріяклієнтоорієнтованістьПідвищення рівня конкурентоспроможності підприємства шляхом визначення і посилення конкурентних перевагImproving Enterprise Competitiveness by Identifying and Enhancing Competitive AdvantagesOther