Бортуаль Аліна Антонівна2025-03-032025-03-032024-06https://ir.duan.edu.ua/handle/123456789/5743кваліфікаційна робота присвячена дослідженню яості та асортименту безалкогольних газованих напоїв. В роботі аналізується сучасний стан, тенденції розвитку та основні чинники, що впливають на якість та асортимент безалкогольних газованих напоїв. Проведено детальний аналіз асортименту безалкогольних газованих напоїв на споживчому ринку, який показав збільшення обсягів споживання та розширення асортименту. Основна увага приділена критеріям ідентифікації та визначення показників якості і безпечності безалкогольних газованих напоїв, що виготовляються на натуральних ароматизаторах. Висвітлено методи відбирання проб та оцінки якості, використовуючи п’ять зразків сильногазованих соковмісних напоїв, популярних серед населення. Результати дослідження можуть бути використані для удосконалення виробництва та підвищення конкурентоспроможності українських виробників безалкогольних газованих напоїв .otherринок безалкогольних напоївгазовані напоїспоживчі вподобанняасортиментнатуральні ароматизаториякістьбезпечністьконкурентоспроможністьДослідження яості та асортименту безалкогольних газованих напоївStudy of the peculiarities of the non-alcoholic carbonated drinks marketWorking Paper