Шевчук Вікторія Анатоліївна2025-02-242025-02-242025-01https://ir.duan.edu.ua/handle/123456789/5482У роботі розглянуто теоретичні і практичні аспекти товарознавчої характеристики якості і асортименту рослинних олій та визначено фактори, що формують їх якість, досліджено тенденції на ринку рослинних олій та попит на соняшникову олію. Проведено дослідження якості соняшникової олії різних виробників. Розроблена бальна шкала якості соняшникової олії за органолептичними показниками. Визначено переваги споживачів при виборі рослинної олії. Досліджено асортимент рослинних олій за основними показниками. Досліджено принципи та особливості організації торговельно-технологічних процесів на підприємствах роздрібної торгівлі. Здійснено розрахунки ефективності використання торгової площі магазину та запропоновано заходи для вдосконалення торгово-технологічного процесу.otherринок рослинних олійсоняшникова оліяякістьасортиментторговельно-технологічний процесторгова площаДослідження якості і асортименту рослинної олії та удосконалення торговельно-технологічного процесуResearch on the quality and assortment of vegetable oil and improvement of the trade and technological processWorking Paper