Дронов Даніїл Артемович2025-03-062025-03-062024-06https://ir.duan.edu.ua/handle/123456789/5856У роботі розглянуто теоретичні і практичні аспекти дослідження якості і асортименту кефіру. Проведено аналіз сучасного ринку молока та кисломолочної продукції в Україні, визначено стан та тенденції його розвитку. Розглянуто переваги кисломолочних продуктів, їх лікувальні властивості. Надано товарознавча характеристика кефіру. Проведено дослідження якості за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками зразків кефіру різних вітчизняних виробників. Досліджено за показниками повноти та стійкості асортимент торговельного підприємства. За допомогою анкетування було визначено портрет споживача кефіру та його споживчі переваги.otherринок молока та кисломолочної продукціїкефірякістьасортиментанкетуванняспоживчі перевагиДослідження якості і асортименту кефіру та визначення споживчих перевагResearching the quality and assortment of kefir and determining consumer preferencesWorking Paper