Хмаладзе Анастасія Едуардівна2024-06-262024-06-262024https://ir.duan.edu.ua/handle/123456789/4677Об’єкт дослідження: гастрономічний туризм як різновид туризму. Предмет дослідження: особливості, сучасний стан та перспективи розвитку Гастрономічного туризму та традицій Дніпропетровщини та України. Мета роботи: теоретичне узагальнення, формування інструментарію і розробка практичних рекомендацій щодо розвитку гастрономічного туризму та традицій в Україні та в Дніпрі. Одержані висновки та їх новизна: У розвитку гастротуризму в Україні спостерігається значний потенціал та можливості. Ця кваліфікаційна робота досліджує кулінарний досвід та вивчення місцевої культури через їжу та кулінарію. Згідно проведенного дослідження можливо зробити висновок про те, що Україна має всі необхідні ресурси для успішного розвитку цього виду туризму. Кваліфікаційна робота пропонує унікальний підхід до створення та організації гастротурів та утворення гастро тенденцій з традиціями регіона. Результати роботи можуть бути використані для розробки стратегій та політик у сфері гастротуризму, підтримки прийняття рішень щодо інвестицій у розвиток цієї галузі, планування розвитку інфраструктури та послуг у гастрономічних закладах та проведення подальших досліджень у галузі гастротуризму та його впливу на туристичний сектор України.традиціїгастротуризмгастрономучний туризмтуристичний продукткулінаріяринок туризмуГастрономічні традиції Дніпропетровщини