Бобрік Кирило Дмитрович2025-02-242025-02-242025-01https://ir.duan.edu.ua/handle/123456789/5476У роботі розглянуто теоретичні і практичні аспекти якості і асортименту горілки. Проаналізовано чинники, що формують якість горілки. Досліджено стан та тенденції розвитку ринку алкогольних напоїв в Україні та світу. Проведено аналіз основних внутрішніх і зовнішніх чинників, які впливають на діяльність торговельного підприємства в умовах військового стану в країні. Проведено дослідження якості горілки різних виробників за органолептичними та фізико-хімічними показниками. За допомогою анкетування було отримано споживчу оцінку асортименту у досліджуваному магазині. Завдяки застосуванню ABC-XYZ-аналізу були розроблені рекомендації для вдосконалення асортиментного портфеля. Їх впровадження дозволить прогнозувати обсяги продажів горілки на наступні періоди та зменшити ризик присутності в асортименті товарів з незначним товарообігом та нестабільним продажом.otherалкогольні напоїринокякістьасортиментABC-XYZ-аналізДослідження якості горілки та асортиментного портфеля торговельного підприємстваStudy of the quality of vodka and the assortment portfolio of the trading companyWorking Paper