КОНФЛІКТОГЕННІ РИЗИКИ У ФУНКЦІОНУВАННІ ПОЛІТИЧНИХ ІНСТИТУТІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ

Ескіз недоступний

Дата

2017-12

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ЗБІРНИК МАТЕРІАЛІВ XІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «МОДЕРНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ СИСТЕМИ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ» 8 грудня 2017 р. Сєвєродонецьк 2017

Анотація

Політичні інститути сучасної України, що перебувають у стані перманентного реформування, зазнають конфліктогенних впливів як іззовні (наприклад, через дублювання і конфлікт повноважень), так і всередині на рівні конфлікту традицій і новітніх вимог. Конфліктний потенціал владних інституцій у державі залишається значним, що суттєво впливає на масштаби конфліктогенних ризиків у функціонуванні політичних інститутів.

Опис

Ключові слова

конфліктогенні ризики. політичні інститути, політична еліта, політичні конфлікти, держава

Бібліографічний опис

З огляду на підвищення рівня конфліктності у суспільстві, всередині політичної еліти і на рівні політичних інститутів набуває актуальності дослідження конфліктогенних ризиків у вітчизняній політиці. І якщо проблеми політичних конфліктів давно вивчають зарубіжні та українські вчені, то питання конфліктної вразливості політичних інститутів та їхнього конфліктного потенціалу потребують ґрунтовного дослідження.