МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО НАПИСАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «СУЧАСНА ЗАРУБІЖНА ПОЛІТОЛОГІЯ»

Ескіз недоступний

Дата

2018

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Методичні вказівки до написання курсової роботи з навчальної дисципліни «Сучасна зарубіжна політологія» (для студентів спеціальності 052 «Політологія». Другий (магістерський) рівень вищої освіти) / Укладач проф. Щедрова Г. П.― Дніпро, 2018. ― 24 с. У даних методичних вказівках подані загальні правила виконання курсової роботи. Звертається увага на специфіку виконання курсової роботи саме з дисципліни «Сучасна зарубіжна політологія». Надано правила оформлення тексту роботи та бібліографії.

Анотація

Виконання курсової роботи складається з таких етапів: 1) вибір (формулювання) теми і складання плану роботи; 2) пошук наукової та навчально-методичної літератури, їх опрацювання; 3) робота над змістом курсової роботи, підготовка тексту і подання його науковому керівникові; 4) доопрацювання курсової роботи із врахуванням зауважень наукового керівника і подання її науковому керівникові для рецензування і оцінювання; 5) захист курсової роботи та підсумкове оцінювання.

Опис

Ключові слова

Навчальна дисципліна "Сучасна зарубіжна політологія". курсова робота, мета, завдання роботи, магістри, оформлення тексту. бібліографія.

Бібліографічний опис

Метою курсової роботи є закріплення навичок самостійної науково- пошукової роботи, поглиблення теоретичних положень зарубіжних політичних учень, аналіз ґенези виникнення, розвитку і становлення теоретичного знання, в якому в концентрованому логіко-понятійному виразі знаходяться пізнання сучасного політичного процесу. Завдання курсової роботи: • надання здобувачеві можливостей самостійного визначення напрямків дослідження через вибір теми та висвітлення її актуальності; • поглиблення теоретичних знань зі спеціальності з метою підвищення рівня професійної майстерності. Використання набутих в процесі навчання теоретичних знань з різноманітних проблем сучасної зарубіжної політології; • закріплення умінь і навичок самостійної роботи з науковою та навчально-методичною літературою, складання списку використаних джерел та їх критичного аналізу, а також належного оформлення результатів наукових досліджень. Аналіз вітчизняного та міжнародного досвіду з даного питання; • демонстрація здатності узагальнювати матеріали та застосовувати сучасну методологію наукових досліджень при вирішенні визначених проблем, формулювати завдання, гіпотезу дослідження та його результати, робити обґрунтовані висновки; • розвиток творчих здібностей і можливостей здобувачів, заохочення їх до самостійної науково-дослідницької діяльності.