Економічна безпека підприємства в концепті процесного управління.

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

Визначено ключові складові системи економічної безпеки підприємства, на які припадає найбільший вплив факторів зовнішнього і внутрішнього середовища. Встановлено складові бізнес-процесів функціонування підприємства, з боку його комерційних контрагентів, персоналу та фінансів. Проведено декомпозицію стратегічної економічної безпеки підприємства як об’єкта управління. Розроблено онтологічну модель забезпечення комплексної стратегічної економічної безпеки. Запропоновано при забезпеченні стратегічної економічної безпеки підприємства виділяти як складові наявність об’єкта, що наражається на небезпеку, і факторів, які мають загрозливу дію на безпеку об’єкта

Опис

Сучасний етап функціонування економіки потребує нового підходу до управління підприємствами, розробки такої господарської стратегії, яка дозволила організації підтримувати свої конкурентні переваги в довгостроковому періоді. Важливим є забезпечення стійкого і максимально ефективного функціонування підприємства в поточних умовах. Разом із формуванням високого потенціалу його розвитку і зростанням в майбутньому має саме економічна безпека. У сучасних умовах господарювання забезпечення економічної безпеки підприємства є пріоритетним завданням для будь-якої його організаційно-правової форми, вирішення якого включає не лише усунення загроз появи кризових явищ, але і підтримку стійкого і максимально ефективного розвитку, а також формування економічно безпечної траєкторії сталого розвитку. Саме ці положення і визначають актуальність цього дослідження.

Ключові слова

економічна безпека підприємства, зовнішнє і внутрішнє середовище, онтологічна модель, стратегічна позиція підприємства, бізнес-процес, об’єкт управління.

Бібліографічний опис