2023-2024 Бакалаври Фінанси, банківська справа та страхування

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 23
  • Документ
    Оцінка ліквідності підприємства
    (2024) Менькова Світлана Василівна
    У роботі розглянуто теоретичні і практичні аспекти управління ліквідністю підприємства, досліджено методичні засади та особливості факторного аналізу ліквідності підприємства. Проводиться оцінка фінансового стану ТОВ "РУШ", де розглянуто організаційно-економічну характеристику підприємства та проведено аналіз основних показників діяльності ТОВ «РУШ» та аналіз ліквідності ТОВ «РУШ». Проведений аналіз дав змогу розробити напрямки вдосконалення управління ліквідністю та підвищення платоспроможності ТОВ «РУШ» та розробити економетричну модель впливу фінансових важелів на підвищення платоспроможності ТОВ «РУШ».
  • Документ
    Управління власним капіталом підприємства
    (2024) Мамедова Валерія Миколаївна
    Кваліфікаційна робота магістра присвячена дослідженню і всебічному вивченню теоретичних та методологічних аспектів управління власним капіталом підприємства та розробка рекомендацій щодо його удосконалення на прикладі діяльності ФОП Курінний С.В. Досліджено поняття та джерела формування власного капіталу підприємства. Розглянуто методи управління власним капіталом підприємства. Надано загальну характеристику діяльності ФОП Курінний С.В. Проаналізовано фінансовий стан ФОП Курінний С.В. Розглянуто особливості управління власним капіталом ФОП Курінний С.В. Визначено проблеми управління власним капіталом ФОП Курінний С.В. На підставі проведеного дослідження запропоновано шляхи підвищення ефективності управління власним капіталом ФОП Курінний С.В.
  • Документ
    Управління необоротними активами підприємства
    (2024) Голікова Ілліана Янівна
    Дослідження присвячене аналізу та удосконаленню управління необоротними активами на прикладі ТОВ «P&B Terminal». У роботі здійснено аналіз теоретико-методичних засад управління необоротними активами, включаючи сутність, класифікацію та джерела формування таких активів. На основі організаційно-економічної характеристики ТОВ «P&B Terminal» та аналізу його діяльності проведено оцінку стану та ефективності використання необоротних активів. Досліджено прогнозування їх ефективності та розроблено напрямки підвищення управлінської ефективності використання таких активів. У першому розділі розглядаються теоретико-методичні засади управління необоротними активами. Детально проаналізовано сутність, склад, структуру та класифікацію необоротних активів підприємства. Також вивчаються джерела їх формування. Другий розділ присвячено аналізу управління необоротними активами на прикладі ТОВ «P&B Terminal». Здійснена організаційно-економічна характеристика підприємства, а також проведений аналіз основних показників його діяльності. Особлива увага приділяється аналізу стану та ефективності використання необоротних активів. У третьому розділі розглянуті шляхи покращення управління необоротними активами підприємства. Здійснене прогнозування ефективності їх використання та визначені напрямки підвищення ефективності управління необоротними активами. Отримані результати можуть бути використані для оптимізації управління необоротними активами на підприємстві та розробки стратегій їх використання з метою підвищення конкурентоспроможності.
  • Документ
    Прогнозування фінансового стану підприємства
    (2024) Гасангараєва Анастасія Геннадіївна
    У кваліфікаційній роботі розглянуто сучасні теоретичні та практичні аспекти прогнозування фінансового стану підприємства. В роботі виконано аналіз фінансових показників ПАТ «Приднiпровський комбiнат» за період 2020-2022 років, зосереджуючи увагу на основних методах прогнозування чистого прибутку за допомогою кореляційно-регресійного аналізу. В результаті дослідження запропоновано практичні рекомендації щодо покращення позування чистого прибутку ПАТ «Приднiпровський комбiнат» за допомогою кореляційно-регресійного аналізу та прогнозування прибутку від реалізації ПАТ «Приднiпровський комбiнат» за допомогою середньої арифметичної та середньої геометричної. Особливу увагу приділено методам регресійного аналізу, які допомагають виявити ключові фактори, що впливають на прогнозування діяльності підприємства.
  • Документ
    Управління фінансами благодійної організації
    (2024) Босняк Єгор Вячеславович
    Робота присвячена розгляду неприбуткового сектору економіки. У теоретичній частині аналізуються методи фінансування, а також охарактеризовано громадські об’єднання, включаючи правове регулювання. Практична частина роботи фокусується на гуманітарній організації Чеський Червоний Хрест і включає опис її діяльності, організаційної структури та історії. Додатково, у розділі, присвяченому економіці ЧЧХ, проведено аналіз витрат на окремі проекти та джерела їх фінансування. Це дозволило визначити та охарактеризувати інноваційні шляхи залучення та використання коштів благодійними організаціями.
  • Документ
    Непрямі податки та їх вплив на фінансово-господарську діяльність підприємства
    (2024) Шевченко Богдан Тарасович
    В роботі розглянуто теоретико-методичні основи стягнення непрямих податків та їх вплив на фінансово-господарську діяльність ТОВ АФ «ДРУЖБА». Досліджено сутність та необхідність непрямих податків.Проведено оцінку фінансового стану підприємства. Надано загальну характеристику та аналіз основних показників діяльності ТОВ АФ «ДРУЖБА» Розглянуто шляхи вдосконалення механізмів впливу непрямих податків на фінансово-господарську діяльність ТОВ АФ «ДРУЖБА». Проведено розрахунок податкового навантаження. Проведено аналіз використання податкових пільг в процесі оптимізації податкового навантаження. Внаслідок чого можливе звільнення від оподаткування об'єктів нерухомого майна, що використовується в сільськогосподарській діяльності, для законного зменшення податкового тиску.
  • Документ
    Фінансовий контролінг на підприємстві
    (2024) Філіппенко Надія Андріївна
    У роботі розглянуто теоретичні та методичні аспекти застосування фінансового контролінгу на підприємстві. Проаналізовано діяльність та основні фінансові показники ФОП Клубу "Інтеграл Функцій". Запропоновано шляхи покращення фінансового менеджменту із застосуванням елементів фінансового контролінгу: рекомендації щодо вдосконалення та функціонування системи фінансового контролінгу на підприємстві, пропозиції та заходи щодо вдосконалення формування системи контролінгу на ФОП Клубу "Інтеграл Функцій".
  • Документ
    Використання статистичних методів для оцінки фінансового стану підприємства
    (2024) Троценко Ростислав Олександрович
    У роботі розглянуто теоретичні й практичні аспекти використання статистичних методів для оцінки фінансового стану підприємства, розглянуто їх використання на прикладі ТОВ «Сінево Схід». Проведено дослідження організаційно-економічної структури, проаналізовано основні показники діяльності та спрогнозовано прибуток ТОВ «Сінево Схід». Це дозволило оцінити фінансову стійкість й визначити слабкі місця у роботі ТОВ «Сінево Схід», застосувати та на практиці побачити відмінності у використанні різних методик оцінки фінансового стану підприємства.
  • Документ
    Аналіз та прогнозування оборотних активів підприємства
    (2024) Плахотнюк Карина Романівна
    У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні та практичні аспекти аналізу та прогнозування оборотних активів підприємства. В роботі виконано аналіз фінансових показників та оборотних активів ТОВ «ФАВОРИТ ДНІПРО БУД» за період 2020-2022 років, зосереджуючи увагу на основних методах оцінки фінансової стійкості. Було проведено аналіз оборотних активів підприємства. В результаті дослідження запропоновано практичні рекомендації щодо проведення аналізу та прогнозування оборотних активів ТОВ «ФАВОРИТ ДНІПРО БУД», які можуть сприяти підвищенню фінансової стійкості підприємства та збільшенні прибутку підприємства. Особливу увагу приділено методу трендового аналізу, який допоможе виявити ключові фактори, що впливають на оборотні активи підприємства.
  • Документ
    Оцінка податкового менеджменту торгівельного підприємства
    (2024) Лаврус Олег Сергійович
    У кваліфікаційній роботі проведена оцінка податкового менеджменту торгівельного підприємства. В роботі виконано аналіз фінансових показників ТОВ «Ей Ді Трейд» за період 2020-2022 років, зосереджуючи увагу на основних методах зниження рівня ліквідності через оптимізацію оборотних активів та зменшення поточних зобов'язань. В результаті дослідження запропоновано вдосконалення податкового менеджменту та оптимізаційна факторна модель впливу податкового навантаження на прибутковість підприємства, які можуть сприяти підвищенню фінансової стабільності підприємства.
  • Документ
    Оцінка ліквідності підприємства
    (2024) Курбатова Дар'я Сергіївна
    У кваліфікаційній роботі розглянуто сучасні теоретичні та практичні аспекти оптимізації ліквідності підприємства. В роботі виконано аналіз фінансових показників ДП "Сумітек Україна" за період 2018-2022 років, зосереджуючи увагу на основних методах зниження рівня ліквідності через оптимізацію оборотних активів та зменшення поточних зобов'язань. В результаті дослідження запропоновано практичні рекомендації щодо покращення управління запасами та оптимізації дебіторської заборгованості, які можуть сприяти підвищенню фінансової стабільності підприємства. Особливу увагу приділено методам регресійного аналізу та моделюванню фінансових показників, які допомагають виявити ключові фактори, що впливають на ліквідність підприємства
  • Документ
    Ефективність управління активами підприємства та шляхи її покращення
    (2024) Крупій Юлія Вадимівна
    Дипломна робота присвячена дослідженню ефективності управління активами підприємства та шляхам її покращення. Робота складається з вступу, трьох розділів, висновку та списку використаних джерел. У вступі обґрунтовується актуальність теми дослідження, визначаються мета та завдання роботи, формулюються основні питання, що вирішуються, а також описується структура роботи. У першому розділі "Теоретико-методичні основи ефективності управління активами підприємства" проведено аналіз теоретичних аспектів управління активами, визначено основні поняття, принципи та методи управління активами, а також визначено ключові фактори, що впливають на ефективність управління. У другому розділі "Аналіз ефективності управління активами підприємства" проведено аналіз фінансових та економічних показників управління активами обраного підприємства. Розглянуті основні показники ефективності управління активами, проведений порівняльний аналіз за останні кілька років. У третьому розділі "Шляхи покращення ефективності управління активами підприємства" висвітлено основні напрямки для покращення ефективності управління активами. Запропоновано конкретні рекомендації та стратегії, спрямовані на оптимізацію управління активами та зміцнення позицій підприємства на ринку. У висновку підсумовано основні результати дослідження, сформульовано висновки та надано рекомендації щодо подальших можливостей вдосконалення управління активами підприємства. Робота містить актуальні дані, практичні рекомендації та стратегії, які можуть бути використані для підвищення ефективності управління активами на підприємствах різного типу та масштабу
  • Документ
    Управління грошовими потоками на підприємстві
    (2024) Калюжна Ольга Ігорівна
    У кваліфікаційній роботі досліджено суть і значення грошових потоків підприємства; визначено класифікацію грошових потоків для забезпечення економічної безпеки підприємства; досліджено законодавче регулювання інформаційного забезпечення операцій з грошовими потоками; визначено особливості фінансового планування на ТОВ «КОМПАНІЯ «САНТЕРА»; здійснено оцінку фінансового стану ТОВ «КОМПАНІЯ «САНТЕРА»; здійснено аналіз економічних і фінансових показників діяльності ТОВ «КОМПАНІЯ «САНТЕРА»; визначено динаміку обсягів та структури грошових потоків ТОВ «КОМПАНІЯ «САНТЕРА»; оцінено ефективність управління грошовими потоками ТОВ «КОМПАНІЯ «САНТЕРА»; визначено напрями вдосконалення управління грошовими потоками ТОВ «КОМПАНІЯ «САНТЕРА».
  • Документ
    Управління ліквідністю підприємства
    (2024) Іваненко Іван Андрійович
    В рамках дослідження був проведений аналітичний огляд структури та рівня економічного потенціалу підприємства. Здійснено фінансово-статистичний аналіз, визначено взаємозв'язок між основними показниками та тенденціями фінансового розвитку підприємства, а також виявлено динаміку зрушень в структурі та рівні показників визначення рівня ліквідності підприємства. Результати аналізу підтвердили необхідність розробки стратегії управління ліквідністю підприємства. Запропоновані стратегії включають удосконалення фінансового механізму оцінки ліквідності та платоспроможності підприємства, а також було запропоновано заходи покращення рівня ліквідності та платоспроможності діяльності підприємства. Оцінка ефективності запропонованих заходів та рекомендацій показала їх практичну застосовність керівництвом підприємства. Застосування цих стратегій може сприяти зростанню діяльності підприємства.
  • Документ
    Ринок державних облігацій в Україні: особливості розвитку
    (УАН, 2024) Шевцова К.Г.
    Робота присвячена розгляду фінансового ринку державних боргових цінних паперів. У теоретичній частині аналізуються види цінних паперів, що перебувають в обігу на фінансовому ринку України та їх класифікації. Практична частина роботи фокусується на огляді історії формування фінансового ринку та особливостях його розвитку. В останньому розділі визначено перспективи розвитку ринку з урахуванням сучасних економічних та політичних умов.
  • Документ
    Непрямі податки та їх вплив на фінансово господарську діяльність підприємства
    (УАН, 2024) Тарасова Ю.В.
    У роботі розглянуто поняття оподаткування, видів податків, порівняльну характеристику прямих та непрямих податків, принципи побудови механізму ціноутворення на лікарські засоби та товари аптечного асортименту, непряме оподаткування у фармацевтичній галузі, вплив рівня оподаткування на фінансово господарську діяльність підприємства. Це дозволило запропонувати оптимізацію плану закупівель та асортименту товарів для покращення фінансового стану підприємства.
  • Документ
    Депозитні вкладення як основний вид ресурсів банківських установ та перспективи їх формування
    (УАН, 2024) Собчук О.С.
    У роботі розглянуто поняття депозитних вкладень, методичні засади залучення фінансових ресурсів комерційними банками, перспективи їх формування, способи збільшення депозитного портфелю та прибутку банку, досліджено вплив депозитної ресурсної бази на кредитні операції банку на основі економіко-математичної регресійної моделі. Це дозволило розробити методику підвищення ефективності депозитної політики банку.
  • Документ
    Діагностика фінансової кризи на підприємстві
    (УАН, 2024) Сивак Б.В.
    Робота присвячена розгляду діагностики фінансових криз на підприємствах. У теоретичній частині аналізуються сутність, причини та етапи розгортання фінансової кризи на підприємстві, а також методичні засади та практичний інструментарій діагностування фінансової кризи на підприємстві. Практична частина роботи фокусується на загальній характеристиці, аналізі внутрішнього середовища, оцінці фінансового стану ПрАТ "ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ КОМПАНІ УКРАЇНА", а також присвячена поліпшенню інструментарію діагностики фінансової кризи на ПрАТ "ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ КОМПАНІ УКРАЇНА".
  • Документ
    Прогнозування фінансового стану підприємства
    (УАН, 2024) Плахутіна К.Д.
    У роботі розглянуто теоретичні аспекти використання методів кореляційно-регресійного аналізу в плануванні та прогнозуванні діяльності підприємства, організаційно-економічні характеристики ТОВ «ДЕЗЦЕНТР ПЛЮС», проведено кореляційно-регресійний аналіз на основі даних ТОВ «ДЕЗЦЕНТР ПЛЮС». Це дозволило спрогнозувати прибуток від діяльності ТОВ «ДЕЗЦЕНТР ПЛЮС» на 2024 рік.
  • Документ
    Оцінка фінансової стійкості підприємства
    (УАН, 2024) Зайцева Т.А.
    У роботі розглянуто теоретико-методичні аспекти оцінки фінансової стійкості підприємства, організаційно-економічні характеристики ТОВ «ДЕЗЦЕНТР ПЛЮС», проаналізовано тип фінансової стійкості підприємства. Це дозволило знайти нові шляхи забезпечення ТОВ «ДЕЗЦЕНТР ПЛЮС» та розробити нову методику оцінки фінансової стійкості.