Національні економіки в глобальному світі

Анотація

Монографію присвячено аналізу новітніх тенденцій у сучасному світовому господарстві та дослідженню впливу нових геостратегічних реалій на національні економіки. Виявлено специфіку в міжнародних торговельних відносинах, проведено класифікацію країн Євросоюзу залежно від обраної ними моделі зовнішньої торгівлі. Особливу увагу приділено сучасним тенденціям у міжнародному переміщенні ресурсів, ставленню держави до монополізму в економіці на різних етапах розвитку, регулюванню нею процесів аутсорсингу та сучасної системи освіти, а також необхідності формування нової парадигми розв’язання соціально-економічних проблем. Монографію адресовано вченим-економістам, аспірантам, здобувачам і всім тим, хто цікавиться проблемами сучасної економіки як на національному, так і світовому рівні.

Опис

Ключові слова

Національні економіки, нові геостратегічні реалії, світова торгівля, інвестиційний клімат, трудова міграція, соціально-відповідальне інвестування

Бібліографічний опис

Національні економіки в глобальному світі: монографія [Електронне видання] / А.О. Задоя, С.В. Кузьмінов, С.О. Федулова та ін.; за заг. ред. д-ра екон. наук, проф. А.О. Задої. – Дніпро: Університет імені Альфреда Нобеля, 2021. – 297 с.