Європейський вектор економічного розвитку
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Європейський вектор економічного розвитку за Автор "Ślusarczyk, B."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Determinants of RES implementation in Poland and the European Union.(Університет імені Альфреда Нобеля, 2017) Ślusarczyk, B.; Lechwar, M.The article explores some potential conditions for the introduction of renewable energy sources taking into account the legal, social and institutional aspects. Current research results confirm that in the world there are huge resources of renewable energy sources, especially hydropower, wind power, biomass. Technical progress in the field of renewable energy sources will further increase their use.Документ Innovativeness of the food industry in Poland on the example of the dairy sector(Університет імені Альфреда Нобеля, 2019) Wojtoń, P.; Haczela, E.; Rogowska, A.; Ślusarczyk, B.; Górka, M.In a market economy, the innovativeness of the Polish food industry is a key element of its competitiveness. Success of a product on the market depends first of all on the application of an appropriate technology, which makes it possible to obtain an attractive product incurring as little expenditure as possible at the same time. Therefore, entrepreneurs in the food industry try to systematically introduce new products to their offer, effectively competing on the market not only with price, but above all, with nutritional value, attractive taste, smell and appearance, as well as durability. Such activity increases the demand for new technologies of food production and storage (Baranowska and Piątka 2016).The aim of the article was to present innovation in the food industry on the example of the dairy industry.Документ Quality management and food safety management systems in the polish food industry(Університет імені Альфреда Нобеля, 2019) Górka, M.; Ślusarczyk, B.; Krochmal-Marczak, B.У статті проаналізовано системи управління якістю та стандарти, що застосовуються компаніями харчової промисловості. Описано обов’язкові системи: Good � giene Practices (GHP), Good Manufacturing Practices (GMP) та системи аналізу небезпек та критичної точки контролю (HACCP), а також ті, які є добровільними для виробників: ISO 22000, ISO 9001, BRC, �FS. Їх реалізація важлива для забезпечення якості та безпечності харчових продуктів для споживачів. Крім того, сертифікація також є одним з важливих факторів підвищення конкурентоспроможності компаній.