Громадянське суспільство, правова держава і політична свідомість громадян

Ескіз недоступний

Дата

1994

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Інститут системних досліджень освіти.,Київ, 112с.

Анотація

Отже, щоб змінити політичну свідомість, важливо зрозуміти її роль і місце у процесі побудови нової держави, відтворення громадянського суспільства. Як відомо, у різні періоди вона може набувати різних суттєвих ознак, бути активною, нейтральною або пасивною суспільною силою. А мірою реалізації політичних і соціальних настанов, звичайно ж, буде практика.

Опис

Ключові слова

громадянське суспільство, демократична правова держава, політична система, політичні інститути, політична свідомість, політична культура

Бібліографічний опис

Україна в своєму розвиткові робить стрімкий історичний і політичний поворот, вистражданий багатьма поколіннями. Рішуче позбавляючись від тоталітаризму, вона вибрала своїм орієнтиром інший тип соціального устрою, в центрі якого має постати конкретна людина з усім розмаїттям своїх проблем. Ії однаково зачіпає все, що відбувається у політичній, економічній, соціальній та духовній сферах. Вона не може сьогодні бути щасливою лише духовно, а завтра зазнати позитивного впливу від економіки або соціальної сфери. Усі ці чинники важливі водночас, усі вони однаково впливають на формування політичної свідомості людини. Тому вони повинні бути своєчасними, сповненими ідеї гуманізму й динамічними у застосуванні. На це і має бути спрямована діяльність держави.