Проблеми та перспективи розвитку гастрономічного туризму в регіонах України
Вантажиться...
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Об’єкт дослідження: гастрономічний туризм в Україні.
Предмет дослідження: розвиток гастрономічного туризму в Україні та Одеській області.
Мета роботи: виявлення основних проблем розвитку гастрономічного туризму в Одеській
області та формулювання пропозицій щодо їх вирішення.
Одержані висновки та їх новизна: виявлено, що існує значний потенціал для розвитку
гастрономічного туризму в регіонах України, оскільки наша кулінарна спадщина є унікальною
та привабливою для туристів з усього світу. Дослідження показало конкретні проблеми, які
стримують розвиток гастрономічного туризму: недостатньо розвинена інфраструктура,
відсутність маркетингових стратегій, низький рівень обізнаності туристів про кулінарні
можливості регіону. Запропоновано створення проекту гастрономічного туру в Одеській
області, яке спрямоване на підвищення інтересу до гастрономічного туризму в регіоні.
Результати дослідження є актуальними та можуть бути використані як рекомендації для
місцевої влади та туристичних організацій у вирішенні проблем та реалізації перспектив
розвитку гастрономічного туризму в Одеській області та інших регіонах України.
Дипломна робота: 102 с., 9 рис., 10 табл., 76 джерел.
Опис
Ключові слова
гастрономічний туризм, туристичний потенціал, розвиток туризму, проблеми та перспективи, гастрономічні фестивалі, кулінарні традиції, гастрономічні маршрути, індустрія гостинності, регіональний розвиток