Дослідження якості горілки та асортиментного портфеля торговельного підприємства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2025-01

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Університет імені Альфреда Нобеля

Анотація

У роботі розглянуто теоретичні і практичні аспекти якості і асортименту горілки. Проаналізовано чинники, що формують якість горілки. Досліджено стан та тенденції розвитку ринку алкогольних напоїв в Україні та світу. Проведено аналіз основних внутрішніх і зовнішніх чинників, які впливають на діяльність торговельного підприємства в умовах військового стану в країні. Проведено дослідження якості горілки різних виробників за органолептичними та фізико-хімічними показниками. За допомогою анкетування було отримано споживчу оцінку асортименту у досліджуваному магазині. Завдяки застосуванню ABC-XYZ-аналізу були розроблені рекомендації для вдосконалення асортиментного портфеля. Їх впровадження дозволить прогнозувати обсяги продажів горілки на наступні періоди та зменшити ризик присутності в асортименті товарів з незначним товарообігом та нестабільним продажом.

Опис

Ключові слова

алкогольні напої, ринок, якість, асортимент, ABC-XYZ-аналіз

Бібліографічний опис